Борисов и Доган не са се виждали и чували от близо 4 години
Борисов и Доган не са се виждали и чували от близо 4 години / Sofia Photo Agency, архив
Борисов и Доган не са се виждали от 4 години
60776
Борисов и Доган не са се виждали от 4 години
  • Борисов и Доган не са се виждали от 4 години

Среща между премиера Бойко Борисов, Ахмед Доган и началника на НСО Тодор Коджейков не е имало. Това коментира в кулоарите на парламента председателят на ДПС Лютви Местан.

По думите му Доган и министър-председателят не са се срещали от близо 4 години: „Искам да заявя категорично, че не само след атентата, а по време на целия мандат на управление на ГЕРБ от изборите за 41-во Народно събрание досега - вече близо три години и осем месеца, по никакъв повод и никъде през този период не е имало среща между Ахмед Доган и Бойко Борисов. Дори нямам информация да е имало телефонен разговор. Дори ще бъда още по-категоричен: няма ли са и телефонна комуникация. Заявявам това като председател на ДПС".

На своя глава вътрешният министър Цветан Цветанов е отишъл малко след опита за покушение в правителствена болница, стана ясно още от думите на Местан: „В деня на атентата министър Цветанов по своя инициатива е отишъл в правителствена болница и независимо от волята на Доган е влязъл в неговата стая. Кой може да спре един вицепремиер - та това е Цветанов. Той просто е влязъл в болницата при Доган".

Според председателя на ДПС всичко, което се случва сега, е опит да се наложи етническо напрежение.