Премиерът нареди отстраняване на директорите на трите болници след среща с родителите на 3-годишното момченце
Премиерът Бойко Борисов влезе на днешното заседание на Министерския съвет видимо разстроен от срещата с родителите на починалото 3-годишно момченце, което е било разкарвано между три столични болници. 

"Видяхме се с родителите на починалото дете. Ананиев, докато траят проверките на прокуратурата и съдебно-медицинските експертизи искам да отстраниш всички директори на болници и всички, които са замесени в процеса", нареди премиерът на здравния министър.

"Говорете с прокуратурата - да използва ВМА за всички експертизи, там са едни от най-добрите лекари. Трябва да има възмездие.

Майката на починалото 3-годишно дете обвини една от лекарките за смъртта му (ВИДЕО)


От наша страна всичко, което трябва да се направи, да се направи днес. Това бездушие - да гледат детето... Разстроих се. Незабавно да се махат оттам, докато минат проверките и се намерят виновни", каза през сълзи Борисов.

Още преди срещата с премиера версията на почернените родители се размина с тази на ръководството на Педиатрията. Според майката и бащата на 3-годишния Александър от университетската специализирана болница за детски болести веднъж са ги върнали, след което те са отишли на преглед в болница "Лозенец", откъдето им назначили медикаменти и домашно лечение.

Каква е причината за смъртта на 3-годишното дете в София? (ВИДЕО)

По-късно детето се влошава и семейството отново се връща в Педиатрията, където чакат много дълго време за преглед, казано им е, че няма места, правят снимка на белите дробове, която не показва пневмония. Все пак детският пулмолог д-р Елена Георгиева най-сетне е хоспитализирала детето, но втората снимка показва двустранна пневмония и момченцето е закарано в "Пирогов" почти бездиханно, където умира.

Свидетел на трагедията с 3-годишното дете в София: Спореха дали трябва да бъде прието в болницата

От детската болница отричат да е имало запазено легло, както отричат, че детето е водено два пъти при тях и твърдят, че са го настанили и предприели всичко необходимо.

Свидетел обаче потвърди разказа на родителите. Бащата на друго малко дете е чакал едновременно с тях за преглед в приемния кабинет на Педиатрията и по негови признания и двете деца, докато са чакали да им обърнат внимание, са повърнали в коридора на болницата.