БНТ ще снима нов сериал
БНТ ще снима нов сериал / снимка: БГНЕС
БНТ ще снима нов сериал
31973
БНТ ще снима нов сериал
  • БНТ ще снима нов сериал

Българската национална телевизия ще снима нов сезонен сериал по актуална тема и ще предложи на зрителите вечерно шоу в праймтайма. Това е част от концепцията за развитие на обществената телевизия на новия програмен директор Севда Шишманова

Севда Шишманова разясни как вижда актуалната тема, по която ще бъде сниман новият сериал. В него се очаква да има и продуктово позициониране. От този вид реклама ще дойдат и парите за финансирането на поредицата:

„Аз си представям, например тема, която е свързана с най-съвременните ни събития, с начина, по който живеем. Напълно импровизирано си представете какъв профил на нашата действителност и на нашата среда би могъл да бъде един сериал, ако се развива в съвременна адвокатска кантора. Могат да бъдат дела, които ежедневно са в новините, с пускане, с хващане на престъпници и на мафиотски групи, с които се справя МВР, до бракоразводни дела, до адвокатска кантора с личните им взаимоотношения. Представям си един съвременен градски филм, в който всеки може да разпознае своя граждански и личен интерес".

Сред плановете на новия програмен директор на БНТ е и създаването на конкурентно телевизионно шоу:

„Това, което задължително националната телевизия трябва да се опита да направи, е да разшири своята аудитория и да се възползва от преобръщането на ефира, което направиха реалити форматите, телевизионните шоу програми, състезателни формати. Без да прави компромис със съдържанието, което отговаря на обществената функция, да предложи едно добро и интелигентно забавление. Ще бъде задължително вечерно шоу в праймтайма".

В концепцията за развитие на националната телевизия Севда Шишманова предлага да се увеличи и времето за излъчване на рубриката „Лека нощ деца", като се направи проучване сред младежката аудитория по темите, които ги вълнуват. Обмисля се и възстановяването на телевизионния театър.