Бижута за над 600 000 лева продава НАП Пловдив
Бижута за над 600 000 лева продава НАП Пловдив / снимка: Sofia Photo Agency, архив

20 килограма бижута от злато продава НАП Пловдив в два търга, които ще се проведат на 17 септември. Тогава ще бъдат разиграни накити за 680 000 лева, обособени в 26 отделни групи според вида, качеството на изработка и чистота на материала.

Най-скъпо оценени са например 14 броя пластини от 24-каратово злато, които според професионалистите струват близо 40 000 лева.

В друга група са 100 броя гривни от 22-каратов и 14-каратов материал, някои от които декорирани с кожа и силикон. Тяхната първоначална цена е 38 767 лева.

Сред по-любопитните предложения е комплект, отново с висока проба - 22 карата злато, включващ огърлица, гривна, пръстен и обеци. Наред с изобилието от медальони и кръстчета, има няколко чифта копчета за ръкавели и ключодържатели от 14-каратово злато.

Всички изделия са отнети в полза на държавата при предотвратени опити за контрабанден внос в страната и предоставени неотдавна за публична продан от експертите в НАП Пловдив.

Желаещите да ги закупят, могат първо да огледат бижутата - от днес до сряда включително в Пловдив. Ценови предложения се подават до края на седмицата, като необходимо условие за участие в търга е внасянето в срок на депозит в размер на 20% от първоначалната тръжна цена. Търговците с интерес към повече от една група накити, попълват оферта за всяка група поотделно. НАП Пловдив напомня, че изискване към лицата е да притежават удостоверение за регистрация по Валутния закон.

Други новини от Пловдив