/ БТА
Служебният премиер Стефан Янев участва в Тържествено събрание – концерт, посветено на празника на Военноморските сили, който се състоя във Фестивалния и конгресен център във Варна. 

БТА

На въпрос възможно ли е да има отново служебен кабинет и би ли го оглавил отново, Янев заяви, че не иска да коментира хипотези. 

"Нека да не коментираме хипотези, които предстои да се решават в следващите няколко седмици, ако в сряда гласуването на предложения проектокабинет не мине. Партиите имат достатъчно време да проведат необходимите разговори и да преценят какво е необходимо. Нека тези хипотези да ги обсъждаме другата седмица, ако е необходимо", заяви пред журналисти премиерът. 

Премиерът Янев: Най-голямото богатство в Българската армия са хората - мъжете и жените с униформи

Той коментира и ситуацията с нарасналия брой на новозаразени с COVID-19 у нас, като посочи, че не иска да предвещава какви ще бъдат мерките и какво ще е необходимо да се направи "след като специалистите трябва да се произнесат". 

"Моят призив е здравните власти да проявят гъвкавост, така че каквито и да са ограниченията, максимално да не пречат на бизнеса и нормалния живот", посочи Янев.