Безплатен горещ телефон към вицепремиера Меглена Плугчиева
Безплатен горещ телефон към вицепремиера Меглена Плугчиева / снимкa: БГНЕС
Безплатен „горещ телефон” към вицепремиера Меглена Плугчиева стартира на 23 юни. На номер 0 800 13 999 гражданите ще могат да подават сигнали, жалби и въпроси, свързани с процеса на управление и усвояване на средствата от Европейския съюз. „Горещата телефона връзка” е сред мерките, предприети от заместник министър-председателя за въвеждането на прозрачност и контрол при управлението на финансовия ресурс от Общността.

На телефонната линия по всяко време гражданите ще могат да задават въпросите си, свързани с европейските програми и фондове и да подават сигнали за нарушения. Всички обаждания, записвани на автоматичния телефон, ще се проверяват от експертите в екипа на заместник министър-председателя. В едномесечен срок ще бъде даван отговор на постъпилите запитвания. За целта е необходимо гражданите да оставят координати за обратна връзка или e-mail.

Екипът на вицепремиера Меглена Плугчиева, със съдействието на БТК, започва този диалог, за да бъдат добре информирани българските граждани за всички възможности, свързани с ефективното и прозрачно управление на европейските фондове.