Адриан Златков
Адриан Златков / БНТ
Няколко дни след като бе освободен Адриан Златков баща му сподели подробности за случилото се. Пред bTV Златков разказа, че все още се възстановяват след отвличането. След като Адриан се е прибрал вкъщи бил изключително дезеориентиран и стресиран. Първите минути след добрата развръзка са се прегръщали и радвали. Засега обаче семейството не вижда нужда младият мъж да разговаря с психолог.

Валентин Радев: Държавата е силна и ще успеем да разкрием отвличането на Адриан

Бащата разказва за сина си, че е: "Добър, нормален млад човек, който е тръгнал по своя път и по своята кариера за развитие". Допълва още, че синът му е изключително силен и уравновесен и никога не е изпадал в критична или стресова ситуация.

Адриан е споделил, че докато е бил отвлечен през цялото време е мислил какво ще се случи и защо точно него са отвлекли.

В деня на отвличането бащата Тони Златков обяснява, че тръгва 15 минути след Адриан от вкъщи и след около 500 метра от дома им вижда колата на сина си оставена и отворена по странен начин.

Живот след отвличане: Адриан Златков още е в шок (ВИДЕО)

"В първия момент изключително много се притесних, тъй като знам че той не би спрял по този начин". Телефонът му е бил оставен в колата. Първият сигнал от похитителите получават на следващия ден след отвличането чрез есемес. Това е и единственият начин чрез който комуникират с тях. До момента на отвличане семейството никога не е получавало заплахи и дори не са ползвали охрана. 

"Всички бяхме изключително стресирани, не сме спали, не сме се хранили, преживявахме най-големият кошмар в нашия живот", разказва бащата за дните, в които текът преговорите за живота на Адриан. "Спазиха изцяло всяко нещо за което обещаха, за което колкото и странно да звучи им благодаря", обасни Златков.

Откриха отвлечения Адриан Златков край Панчарево

Парите са събирани в продължение на 4 дни, благодарение на помощта на техни приятели и партньори. "Хвърлих ги от един мост, както ми беше наредено". Бизнесменът обяснява, че е помолил органите на реда сам да предаде откупа, защото ситуацията е била опасна и рискована.

Той благодари на премиера Бойко Борисов, който късно вечерта в деня на отвличането го е поканил в дома си за да се запознае с целия случай, с бизнеса на семейството и с всичко случило се около отвличането. На място в дома на министър-председателя е имало сформиран щаб от висши полицаи.

"Чисто бащински изрази съчувствие за цялата ситуация и ме увери че институциите ще направят всичко, каквото е необходимо", разказва бащата на Адриан за срещата си с Борисов.

Златков вярва, че отвличането ще бъде разкрито.