Апелативният съд в Пловдив отказа да пусне Лазар Колев
Апелативният съд в Пловдив отказа да пусне Лазар Колев / снимка: DarikNews.bg, архив
Свидетел: Иширковеца е натопил Лазар Колев за убийството на Белнейски
61577
Свидетел: Иширковеца е натопил Лазар Колев за убийството на Белнейски
  • Свидетел: Иширковеца е натопил Лазар Колев за убийството на Белнейски

Апелативният съд в Пловдив отказа да промени мярката за неотклонение на Лазар Колев от „задържане под стража" в по-лека. Според магистратите не са нарушени разумните срокове за справедлив процес и не са налице нови обстоятелства.

Следващото заседание ще е на 26 март от 9 часа. Дотогава трябва да е готова и представена петорна арбитражна комплексна експертиза

По време на заседанието днес взаимни обвинения в лъжи си отправиха двама свидетели по делото Белнейски - Владимир Славов-Иширковеца и Ангел Атанасов. И двамата са бивши затворници с голям стаж зад решетките.

Владимир Славов-Иширковеца е натопил Лазар Колев за убийството на сестрите Белнейски. Това заяви пред журналисти в Пловдивския апелативен съд Ангел Атанасов, бивш затворник който е лежал 18 години зад решетките.

Той уточни, че Иширковеца е имал някаква облага, за да посочи Лазар Колев като извършител на престъплението. Според Атанасов, Славов е получил работа в затвора и по този начин е имал възможност да намали присъдата си, тъй като два дни работа се смятат за три излежани.

Атанасов се яви в Пловдивския апелативен съд по искане на защитниците на Лазар Колев - адвокатите Марин и Димитър Марковски. Той трябваше да докаже, че на Иширковеца, който е ключов свидетел срещу Лазар Колев, не може да се вярва.

От своя страна Владимир Славов коментира, че не е получавал никакви облаги. Той повтори, че е сигурен, че Лазар Колев е убиецът и е имал помагач, който е участвал във взимането на сестрите на автостоп.

Адвокатите Марин и Димитър Марковски до последно пазеха самоличността на Ангел Атанасов в тайна под предлог, че се той се страхувал за безопасността си. На предишното заседание на 29 януари съдът ги задължи да разкрият името му писмено до 4 февруари.

Адвокатите Марковски твърдят, че той не е добросъвестен свидетел, и ще се опитат да го докажат с показанията на Ангел Атанасов.