Апелативният съд решава за ареста на украинеца Логвиненко
Апелативният съд решава за ареста на украинеца Логвиненко / БГНЕС

Софийският апелативен съд (САС) ще заседава на 16 февруари по мярката на украинеца Роман Логвиненко, обвинен за подготовка на убийство на Алексей Петров.

Магистратите назначиха съдебно-медицинска експертиза, която въз основа на представените на последното заседание по мярката на украинеца в Градски съд документи и наличен преглед, да даде заключение за актуалното здравословно състояние на Логвиненко.

"Мозъкът" на атентата срещу Алексей Петров иска свобода, страдал от Хепатит С

Преди седмица адвокат Владимир Манолов изброи и представи пред апелативните магистрати 9 медицински и лабораторни изследвания и експертизи, както и инвалиден паспорт на украинеца. Адвокатът поиска назначаване на съдебно-медицинска експертиза, която да установи от какви заболявания страда обвиняемият. В залата се чуха заболявания като Хепатит С, за затъмняване на белия дроб и др.

Свидетели уличили украинеца за атентата срещу Алексей Петров

На Логвиненко е повдигнато обвинение за това, че от пролетта на 2014 г. до 29 октомври 2015 г. заедно с трима съучастници, е направил опит за предумишлено убийство като с две РПГ-та са стреляли срещу автомобила, в който са се возили Алексей Петров и шофьорът му Стефан Борисов.

Изстреляният снаряд обаче не е влязъл в купето на бронирания автомобил, защото е ударил дясната рамка на колата и се е плъзнал по прозореца. Единствено това обстоятелство е спасило живота на Петров, според разследващите.

Гранатометите били произведени в България за руската армия и са изпратени в Русия, като отново са внесени в страната. От единия гранатомет е снет ДНК материал.

Снимки и подробности около атентата срещу Алексей Петров

Роман Логвиненко е сочен за подбудител на опита за покушение срещу Алексей Петров. Той е задържан на 31 януари т.г. при влизането му в страната пред Дунав мост.

Източник: БГНЕС