Алексей Петров не познавал задържания за атентата срещу него
Алексей Петров не познавал задържания за атентата срещу него / снимка: БГНЕС

Алексей Петров заяви, че не познава нито задържания организатор на неуспешния атентат срещу него, нито заподозрените за физически извършители. Той коментира темата пред журналисти преди днешното заседание на делото срещу него.

"Мозъкът" на атентата срещу Алексей Петров иска свобода, страдал от Хепатит С

Според Петров прокуратурата точно е квалифицирала извършеното покушение като безкрайно професионално. Той добави, че извършителите са действали с перфекционизъм.

Според Алексей Петров значимостта на разкриването на извършителите на престъплението се състои в обществената опасност на извършеното, а не затова, че той е бил мишена на покушението. Петров добави, че има още какво да се работи по разследването, както са обявили от прокуратурата. Той посочи, че единственото, с което е съдействал на разследващите, е да разкаже всичко за себе си и какво е вършил през последните 20 години.

Снимки и подробности около атентата срещу Алексей Петров

Алексей Петров допълни, че съзнателно се е дистанцирал от разследването, за да не влияе върху него.

По повод обявената от него парична награда за информация кой е извършителят на покушението, Петров каза, че е имал много обаждания, давани са възнаграждения за различна информация, но наградата, във вида си, в която е била обявена, не е била дадена.

Източник: БТА