/ ThinkStock/Getty Images
Сделката за покупката на ЧЕЗ от „Инерком“ може и да се провали, такова мнение изрази пред Дарик журналистът Иван Бакалов. Той не очаква недоволството по темата да доведе до предсрочни избори. По думите му дали да има предсрочни избори решава Бойко Борисов.

Антон Кутев: Зад Гинка стои милиардер, който иска да източи ЧЕЗ
 
„Не изключвам, защото ако настъпят някакви усложнения, ЧЕЗ като нищо може да направи един финт и да избере втория купувач, защото за ЧЕЗ са по-важни парите, които ще спечели от Арбитражния съд във Вашингтон, които държавата няма как да не  плати, и като избере втория всички ще увиснат. При втория най-вероятно пак има включени български участници, там е основно индийска компания, но е включила някакви фирми“, каза Бакалов.

ЧЕЗ започва проучване за възможността за участие на България в сделката
 
На въпроса след цялото напрежение, което се създаде по темата, дали са възможни предсрочни избори, журналистът заяви, че според него не са възможни.
 

В обществото цари много голяма апатия, уморило се е от всичко. Самото сегашно правителство е избрано от хора, които от немай къде са гласували за него, да е той. Има и такива гласоподаватели. Но той събра 1 млн. гласа. На всеки следващи избори той сваля гласовете. Той печели, но не може да управлява без коалиция. България занапред е обречена на коалиции. За да имаме едно управление с една партия трябва да стане изцяло мажоритарна избирателната система и това е възможно, но не мисля, че е много добро“, допълни Бакалов.

Сделката за ЧЕЗ: Обвинения и възможни сценарии