Започва новият тур за шеф на КЗК
Започва новият тур за шеф на КЗК / БГНЕС архив

Кандидати за председател, заместник-председател и членове на Комисията за защита на конкуренцията ще могат да бъдат предлагани в 21-дневен срок от днес, реши парламентът.

Предложенията ще могат да се правят от депутати или от парламентарни групи в писмен вид до Комисията по икономическа политика и туризъм към Народното събрание.

Неправителствените организации могат да правят предложения до депутатите. Ако тези предложения бъдат внесени от депутат или парламентарна група, организацията трябва да бъде упомената.

Реформатори стартират нова процедура за шеф на КЗК

Кандидатите ще бъдат проверявани за принадлежност към органите на бившата Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия.

Резултатите от проверката ще се публикуват на специализираната тематична секция в електронната страница на Народното събрание.

Росен Желязков се отказа от поста шеф на КЗК

Представителите на медиите могат да изпращат въпроси до кандидатите, които ще им бъдат зададени при изслушването в Комисията по икономическа политика и туризъм. Изслушването ще бъде в открито заседание на комисия.

Новият състав на КЗК ще бъде избран на заседание на Народното събрание, което ще се излъчва в реално време в интернет-страницата на парламента.

Източник: БТА