Румънска банка рекламира по плажовете на България
Румънска банка рекламира по плажовете на България / netinfo

Първата банка, която си постави за цел да спечели чрез рекламни пана вниманието на румънците, намиращи се на почивка в чужбина, е УниКредит Цирияк Банк, пише вестник "Адевърул".

Изданието посочва, че УниКредит Цирияк Банк е решила да постави рекламни пана с текст на румънски език по българското Черноморие, тъй като българските плажове са едни от най-предпочитаните от румънците.

"Ще имаме рекламни пана дори на плажовете и близо до хотелите в предпочитаните от румънците курорти, като Балчик и Златни пясъци", заяви Михаела Кручеру, директор на компанията "Хедедвъртайзинг", която ще се занимава с рекламата на УниКредит Цирияк Банк.

Многонационалната група, част от която е УниКредит Цирияк Банк, има в България 326 клона, под марката Булбанк, и над 500 банкомата.

Според криейтив директора на "Хедедвъртайзинг" Шербан Александреску, "в България всяка втора кола е с румънски регистрационни номера". Затова е необходимо да бъдат инсталирани рекламни пана и да започне кампания на румънски език за румънските туристи в България.

От "Хедедвъртайзинг" заявиха, че в Румъния, в окръзите Харгита и Ковасна, рекламите на банката ще бъдат и на унгарски език, заради преобладаващото в тази част на страната население от етнически унгарци, съобщава още "Адевърул".