Ремонтират самолети в „Луфтханза техник–София” от октомври
Ремонтират самолети в „Луфтханза техник–София” от октомври / снимка: БГНЕС

Центърът за ремонт на самолети в София ще заработи през октомври, съобщи Андреас Хайцнер, вицепрезидент на „Луфтханза техник”. Немският гигант получи сертификат за инвеститор първи клас чрез смесеното си дружество с „Българска авиационна група” „Луфтханза техник–София”.

Първият самолет, който ще бъде ремонтиран в центъра на „Луфтханза техник София”, е „Еърбъс” А 320 собственост на “Луфтханза” и ще пристигне у нас на 27 октомври, съобщи Андреас Хайцнер. За „Луфтханза техник” като световна компания е изключително важно присъствието в България чрез „Луфтханза техник София”. Това е един много важен член на нашата световна мрежа.

Компанията за ремонт и поддръжка на самолети ще инвестира над 32 милиона лева в сгради и оборудване на територията на хангар номер три на Летище София. Заместник- министърът на икономиката Анна Янева връчи на Андреас Хайцнер сертификат за инвеститор първи клас

Инвестиция, която е високо технологична, а заетите ще бъдат 360 души, обясни Янева при връчването на сертификата.

Компанията вече е наела за работа в центъра 160 висококвалифицирани кадри. От „Луфтханза техник” са готови за прием на самолети и на други авиопревозвачи.