Правителството гласува нова наредба за цените на природния газ
Правителството гласува нова наредба за цените на природния газ / Sofia Photo Agency
Правителството гласува нова наредба за цените на природния газ
24596
Правителството гласува нова наредба за цените на природния газ
  • Правителството гласува нова наредба за цените на природния газ

С до 5 процента може да поскъпне парното от януари догодина, ако днес правителството гласува нова наредба за цените на природния газ и тя влезе в сила до края на годината. Въпреки че разглеждането на документа не е заложено в предварителния дневен ред на заседанието, от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране обявиха, че очакват това решение днес.

Приемането на новата наредба до края на годината ще даде право на държавния регулатор да понижи значително скока в цената на парното. В противен случай предложеното увеличение на природния газ с 15.6 процента ще доведе до поскъпване на парното с около 10 процента от началото на 2010 година, показват разчети на комисията.

Кабинетът ще гласува отпускането на коледни добавки за пенсионерите, като те ще бъдат изплатени на 4 януари с пари от бюджета за 2010 година.

Правителството ще разгледа и проекто-спогодба с Гърция за откриване на нов граничен контролно-пропускателен пункт при Златоград и гръцкия град Ксанти. Министрите ще решават също обявяването на 4 януари за професионален празник на ДАНС, както и създаването на териториални дирекции на агенцията.