Павлова: Обвиненията на БСП са неверни и манупулативни
Павлова: Обвиненията на БСП са неверни и манупулативни / БГНЕС

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова заяви, че обвиненията на БСП за злоупотреби с обществени поръчки в АПИ са опит за опетняване на министерството и на агенцията и са неверни. Коментарът си Павлова направи в казахстанската столица Астана, където е на посещение, предаде Фокус.

„Очевидно предизборната президентска кампания на БСП започна отрано и за съжаление започна по стария познат начин с опит за омаскаряване и опетняване правителството на ГЕРБ и за дискредитиране на министерството и на пътната агенция. Тези опити за дискредитация и опетняване по този грозен начин са нeприeмливи за мен, особено когато трябва да говорим само с факти и аргументи", каза още министър Павлова.

Опозицията иска оставката на шефа на пътната агенция

Според нея освен, че са изнесени манипулативни тези факти, те са и неверни. „Моят отговор на парламентарния въпрос, който беше отправен до мен, е, че именно с цел прозрачност и с цел изчерпателност сме дали детайлен линк с информация към всяка една обществена поръчка, към всеки един сключен договор към Пътната агенция, защото те са публични и прозрачни. По-голямата част от тях са финансирани с европейски средства. Тези договори са били проверявани от националните одитиращи и проверяващи институции. Тези договори и процедурите, по които са сключени, и са били обект на одит и на европейски одитни звена. Ние сме отворени още веднъж да бъдат проверени", каза министър Павлова.

Тя увери, че АПИ и Министерството на регионалното развитие продължават да работят с максимални усилия с всички налични европейски фондове да изградят пътната мрежа и да ремонтират пътища. Според нея това не се харесва на опозицията и аргументите, с които БСП иска оставката на шефа на АПИ са грозна манипулация и опит за дискредитиране на името на агенцията и на регионалното министерство.