„Оргахим” и „Доверие – Обединен холдинг” сред печелившите днес на БФБ
„Оргахим” и „Доверие – Обединен холдинг” сред печелившите днес на БФБ / netinfo

За първи път от няколко седмици насам инвеститорите започнаха да прибират печалбите си. Това се отрази на по-представителните индекси на БФБ, които загубиха по около 0,5 процента. BG-40, който през по-голямата част от сесията регистрираше повишения от около четири процента, остана с ръст в края на деня само с около един процент.

Оборотът днес беше над 39 млн. лв., като близо 23,5 млн. лв. от тях се дължат на сделка от смесен закрит аукцион за над 36 процента от капитала на „Електроника”.

Най-голяма загуба днес регистрираха книжата на Българска роза Севтополис, които се понижиха с 9,29 процента. Разпродажбите в края на сесията доведоха до спад при акциите на Синергон Холдинг от над 4 процента. С подобни загуби затвориха и книжата на Оловно-цинков комплекс, Стара планина холдинг и Индустриален холдинг България.

Сред печелившите се отличиха „Оргахим” и „Доверие – Обединен холдинг”, които въпреки спада в последния едни час от търговията запазиха ръст на дневна база в рамките на три-четири процента.