Обещана е работа на търговищкия „Терем”, заводът е с нов шеф
Обещана е работа на търговищкия „Терем”, заводът е с нов шеф / снимка: DarikNews.bg, Диляна Стойчева

Изпълнителният директор на „Терем” ЕАД София инж. Станчо Петков е поел ангажимент да се приведат авансово суми и да бъдат доизплатени заплатите и осигуровките на работниците в търговищкото предприятие „Терем-Хан Крум” за октомври, ноември и декември. Той е обещал, че ще бъде сключен голям договор с частна фирма, който ще осигури работа за две години на завода. Така ще се намали социалното напрежение и хората ще могат спокойно да работят, каза за Дарик синдикалният лидер в търговищкия завод Витан Вълчев.

Днес бе проведена среща, на която присъстваха областният управител на Търговище Николай Дяков, депутатът Лили Боянова, изпълнителният директор на „Терем” ЕАД София инж. Станчо Петков, новоизбраният директор на завода в Търговище Христо Богданов, представители на синдикалните организации.

На срещата са обсъдени възможностите за оптимизиране на работния процес в завода, както и възможните решения за изплащане на дължимите суми към работниците.

Според Вълчев новият директор Христо Богданов, който ще встъпи в длъжност официално от понеделник, е работил преди години в завода и е запознат със структурите в него.

През седмицата напрежението в предприятието ескалира и доведе до спонтанен протест и затваряне на пътя Търговище – Попово. Причината бе в неизплатени възнаграждения и липса на поръчки, по които да се работи.