Няма да има винетки и тол такси едновременно
Няма да има винетки и тол такси едновременно / netinfo

Винетките ще отпаднат най-вероятно от 2009 г., съобщи в кулоарите на парламента министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов по повод приетите промени в закона за пътищата, които въвеждат едновременно 11 евро дневна винетна такса и тол такса за магистралите.

Според Гагаузов обаче няма да има дублиране на таксите и най-вероятно ще остане тол такса само за магистралните участъци, отдадени на концесия, и там, където има частни инвестиции.

Окончателният вариант обаче ще предложи експертната група на транспортното министерство и на фонд „Републиканска пътна инфраструктура”. След това промените ще бъдат отново отразени в Закона за пътищата, допълни Гагаузов.

По-рано по време на парламентарния контрол той съобщи, че проверките на инспекторатите на финансовото и транспортното министерства за наличие на конфликт на интереси в работата на Веселин Георгиев като изпълнителен директор на фонд „Републиканска пътна инфраструктура ще приключат съответно на 20 февруари и на 4 март.