Мавродиев: КФН си върши перфектно работата
Мавродиев: КФН си върши перфектно работата / снимка, архив: Sofia Photo Agency
Мавродиев: КФН си върши перфектно работата
77703
Мавродиев: КФН си върши перфектно работата
  • Мавродиев: КФН си върши перфектно работата

Оставка се иска за провали в дейността, а такива няма. Така председателят на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев коментира поисканата му от Радан Кънев от Реформаторския блок оставка.

Мавродиев заяви, че не е съгласен с нито един от мотивите и те не отговарят на фактите, реалността, правомощията и компетенциите на Комисията. Според него тя работи пунктуално и перфектно и не е допусната криза в нито един от наблюдаваните от нея ресори.

В отговор на декларацията на Реформаторския блок и исканата оставка на ръководството на Комисията за финансов надзор нейният председател Стоян Мавродиев заяви, че единственото в искането което кореспондира с комисията, са нейното и неговото име.

Според него няма мотиви и аргументи, кореспондиращи си със законовите правомощия или с провали свързани с тях.

„Оставка мисля, че е коректно да се иска за провали в дейността, а такива няма. Поне не съм видял нито един състоятелен аргумент. Що се касае до такива аргументи, че ние трябва да отговаряме например за инвестиции на средства от България в чужбина, за икономически растеж и други подобни неща, които видях в тази декларация, това е несериозно да го коментира, защото не кореспондира с правомощията на комисията. Това е в обхвата и полето на икономическа политика, с която се занимава друга власт”, обясни Мавродиев.

Председателят на КФН каза още, че за добре свършена работа трябва да има форма за политическа подкрепа, а в противен случай не се търси дали работата е добра или не, а нещо друго, което трябва да обяснят написалите декларацията. Той обаче не сподели своето мнение и заяви, че няма да навлиза в политически дебати с Радан Кънев или неговите колеги.