Кънев: Различни сектори ще реагират на по-високите цени на петрола
Кънев: Различни сектори ще реагират на по-високите цени на петрола / netinfo

В скоро време различни сектори ще започнат да реагират срещу покачващите се цени на петрола. Това заяви пред Дарик Валентин Кънев, председател на Балканската и черноморска петролна асоциация.

Тази реакция на превозвачите всъщност е показателна, че вече явно доста сериозно ги засяга. Вероятно и в други сфери хората също вероятно по някакъв начин ще реагират на тези високи цени, защото петролът се вдига и горивата също се вдигат.Не е възможно да бъде иначе, каза Кънев. Всъщност ние сме свързани с глобалната икономика и ще се случи това, което се случи в глобален мащаб, допълни той.

Ето какво още каза Кънев:

Сигурно сте разбрали вчера едно от предложенията на европейския съюз за общата селскостопанска политика на Общността е да отпадне субсидията за производство на биогорива. Досега те бяха 45 евро на на хектар. Това струва ли ви се логичен ход, при положение че в същото време се стремим да използваме биогорива и има задължителен процент, който трябва да достигнем както производство?

Струва ми се, че това е свързано по-скоро с вдигането на цените на селскостопанските продукти. По-скоро аз бих видял една стъпка в посока на намаляване на данъци, както е в Америка. В Америка бензинът е най-евтин, защото данъците се много ниски.