Корнелия Нинова и Иван Биларев са новите шефове на „Булгартабак”
Корнелия Нинова и Иван Биларев са новите шефове на „Булгартабак” / снимка: Sofia Photo Agency

Корнелия Нинова и Иван Биларев са новите изпълнителни директори на „Булгартабак холдинг” на мястото на освободените Христо Лачев и Ангел Димитров, съобщиха от дружеството след проведено заседание на Надзорния съвет. На заседанието е избран нов председател на Управителния съвет – Дочо Карадочев, и двама нови членове Румен Порожанов и Николай Малинов. Пред Дарик новата шефка на холдинга Корнелия Нинова обяви, че досегашният директор Ангел Димитров е подал оставка по лични причини.

„Ангел Димитров подаде оставка по лични причини и така я мотовира пред Управителния и Надзорния съвет. Христо Лачев също подаде оставка в резултат и на получено писмо от прокуратурата до министъра на икономиката във връзка с повдигнатите обвинения. То е изпратено от министъра до Надзорния съвет на дружеството”, обясни Нинова.

Ангел Димитров подаде оставка по лични причини пред мен в качеството ми на председател на Управителния съвет на 17 ноември, допълни тя.

„За мен с тези назначения първо се демонстрира приемственост, защото и двамата с Иван Биларев сме били членове на УС, а той беше заместник-директор в холдинга. Освен това имаме засилено присъствие на представители на държавните институции”, коментира Нинова своето назначение, както и това на Иван Биларев.

Дочо Карадочев е председател на Българската агенция по експортно застраховане, която е изцяло държавна и е структура на Министерството на икономиката и енергетиката, каза Корнелия Нинова в отговор на въпрос по каква линия Дочо Карадочев е назначен за председател на Управителния съвет на холдинга. Не мога да коментирам професионално дали има отношение към бранша, допълни Нинова.