Клиентите на „Уникредит” ще получат безплатен електронен нодпис
Клиентите на „Уникредит” ще получат безплатен електронен нодпис / netinfo

Уникредит Булбанк” пуска безплатен универсален електронен подпис за клиентите на интернет банкирането, съобщиха от банката.

Абонаментът ще е за срок от една година с възможност за продължаване при преференциални условия. Универсален електронен подпис могат да заявят всички клиенти на финансовата институция, които през последните шест месеца са направили онлайн превод.

Тази безплатна услуга ще получат и новите клиенти на банката, които искат да извършват активни операции през интернет. „Уникредит Булбанк” ще предоставя универсалният електронен подпис заедно със смарт карта, карточетец и инсталационен диск с необходимия софтуер.

Безплатният комплект ще получат първите 10 000 клиента на банката, които поръчат такъв до края на февруари. Универсалният електронен подпис може да се ползва и при други интернет услуги като подаване на данъчни декларации, отчети и документи към държавната администрация. Освен това с него могат да се подписват електронни оферти, поръчки и фактури, тъй като има гарантирана надеждност и сигурност при идентификацията на автора му.