Изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй ще подаде оставка
Изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй ще подаде оставка / Sofia Photo Agency
Изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй" подава оставка
21833
Изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй" подава оставка
  • Изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй" подава оставка

Изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй" Иван Генов ще си подаде оставката. Това съобщи самият Генов пред Дарик. Причина за решението му е оценката на новия енергиен министър Трайчо Трайков, че Генов не е защитил максимално интересите на дружеството. Генов в момента е в отпуска и няма намерение да я прекъсва, затова ще си подаде официално оставката на 24 август.

Ето какво още каза Иван Генов пред Дарик:

Пресмятат загубите, които съм нанесъл с тези продажби, при положение, че аз с тях правя печалби, и то големи. Сега ще изчисляват, а после министерството ще взема решение какво ще прави. Аз ще им помогна да си вземат решението.

Смятате ли, че максимално сте защитил интересите на дружеството АЕЦ "Козлодуй"?

Никой не може да каже, че защитава максимално интересите. Фразата „максимално" е безсмислена. Аз съм се стремил винаги, през целия период, в който съм работил в АЕЦ „Козлодуй" да ги защитавам. Миналата година печалбата ми беше 179 млн., това е само от продажбите на електроенергия, но благодарение и на увеличеното производство на електроенергия, защото миналата година направихме огромно производство на електроенергия от 5 и 6 блок. Това нещо не пада от небето. За това се иска и добър мениджмънт и добро отношение към хората, за да ги накараш да работят така, че да произведат нещо.

Тоест, вие сте направили най-доброто възможно нещо за това дружество?

Аз така смятам.