Ивелин Николов: И чужденец може да оглави енергийния холдинг
Ивелин Николов: И чужденец може да оглави енергийния холдинг / netinfo

Бъдещият енергиен холдинг може да бъде оглавен и от чужденец, ако такъв спечели конкурса, който ще бъде обявен от министъра на икономиката Петър Димитров. Това съобщи секретарят на БСП Ивелин Николов след заседание на Изпълнително бюро на партията.

В отговор на въпрос на Дарик радио от чия квота ще бъде шефът на енергийния холдинг, Николов уточни, че той ще бъде експерт, назначен от министър Димитров. Създаването на холдинга се очаква най-късно до лятото.

Експертно, а не политическо, ще бъде и решението за начина на приватизация на „Булгартабак”, коментира секретарят на Изпълнителното бюро Антон Кутев. То ще бъде взето от управляващите едва след разговори със синдикатите.

Целта на приватизацията на „Булгартабак” е да се запази българският дял и да се спаси българското цигарено производство, добави Ивелин Николов.

По повод коментарите на лидера на ДСБ Иван Костов, че Доган е лидерът на управляващата коалиция, Ивелин Николов добави:

„Очевидно командирският стил е нещо много сериозно и когато някъде другаде има друг стил, той не го разбира. Съвременното лидерство изисква екипност, а не командване”, каза още Ивелин Николов.