ГЕРБ пак предложиха ежемесечното отчитане на парно
ГЕРБ пак предложиха ежемесечното отчитане на парно / MorgueFile.com
ГЕРБ пак предложиха ежемесечното отчитане на парно
57973
ГЕРБ пак предложиха ежемесечното отчитане на парно
  • ГЕРБ пак предложиха ежемесечното отчитане на парно

Да се въведе задължително едномесечно отчитане на парното, предлага депутатът от ГЕРБ Диян Червенкондев. По думите му по-разумно е потребителите да си сложат уреди с радиоотчитане, но ако вече някой е подменил стария си уред с нов, но от по-старо поколение, няма да се наложи задължително да го подмени с такъв, който позволява отчитане от разстояние.

Още през април идеята за задължително ежемесечно отчитане на парното бе лансирана от управляващите, но чрез Валентин Николов - тогава в ролята му на заместник-министър на енергетиката. Сега ГЕРБ се върна към текстовете, които този път идват по инициатива на Диян Червенкондев: "Предложенията основно ще бъдат в насока задължително месечно отчитане. Дали ще бъде дистанционно или по конвенционален способ, ще бъде въпрос на коментар".

Червенкондев е категоричен, че уредите с електронно отчитане са по-добри и са бъдещето на тази услуга: "Не е задължително тези уреди да бъдат заплащани от самите собственици на апартаменти. Те могат да бъдат наети, могат да се ползват под наем, могат да бъдат под лизинг, да са собственост на фирмите за дялово разпределение, на Топлофикациите, така че финансово да не се затрудняват собствениците на апартаменти".

Според Червенкондев уредите за радиоотчитане не са по-скъпи от обикновените.

По-добри ли са уредите за радиоотчитане и наистина ли са на същата цена, както конвенционалните и трябва ли парното да се отчита всеки месец, а не вендъж годишно - както досега? Отговори на тези въпроси ще потърсим по-късно в "Денят" на Дарик.

Вижте анкета по темата ТУК