До довечера възстановяват топлоподаването във Велико Търново
До довечера възстановяват топлоподаването във Велико Търново / netinfo

Възстановено е захранването с газ на „Топлофикация Велико Търново”, съобщи изпълнителният директор на „Раховецгаз” Митко Господинов.

Инж. Милчо Михайлов, заместник изпълнителен директор на „Топлофикация Велико Търново” каза, че около 10 ч тази сутрин доставянето на синьото гориво е започвало и влизат в режим. Той очаква най-късно до довечера да се нормализира топлоподаването в града.

Два дни Велико Търново остана без парно заради юридически спор между “Топлофикация Велико Търново” и “Раховецгаз”. Конфликтът е за дължима сума от 558000 лева за януари от страна на „Топлофикация”.

”Топлофикация” има договор с „Булгаргаз” ЕАД за доставка на гориво и с „Раховецгаз” АД за преноса му до топлоцентралата, но заради договори, сключени при лоши условия, сега се спори на кое от двете дружества се дължат парите за доставката, обясни инж. Михайлов.

До миналата година гориво на „Топлофикация” е доставяно от „Раховецгаз”, което е дъщерно дружество на „Овергаз”, и никога не сме имали закъснели плащания, допълни инж. Михайлов. „От новата година „Топлофикация” предпочете да работи с друго дружество. Направихме това заради настъпилата либерализация на пазара и последвалото я право на избор”, каза още той.