БСП обвини министър Ненчев за безпринципни уволнения и назначения
БСП обвини министър Ненчев за безпринципни уволнения и назначения / снимка: БГНЕС
БСП обвини военни министър за безпринципни уволнения и назначения
78556
БСП обвини военни министър за безпринципни уволнения и назначения
  • БСП обвини военни министър за безпринципни уволнения и назначения

БСП обвини военния министър Николай Ненчев, че прави безпринципни уволнения и назначения в предприятия, собственост на Министерство на отбраната.

„Забелязваме тенденцията за доминация на БЗНС - партията, чийто представител е министърът на отбраната, в тези назначения. Всъщност изглежда като че ли министерството е отдадено на концесия, образно казано. И там се превръща в своеобразно феодално владение на земеделците и на техните партньори в рамките на Реформаторския блок", каза Ангел Найденов.

Той представи и данни в подкрепа на тезата си, като започна с „Терем", подчертавайки освобождаването на трима членове на Съвета на директорите на предприятието заедно с изпълнителния директор. „И увеличаването на членовете на този борд от трима на петима, назначаването на нов състав на борда на директорите, който се оглавява от лидер на ДСБ в Пиринския край", допълни Найденов. Той попита какво е общото между оранжерийния бизнес на председателя на борда на директорите и предприятие от отбранителната индустрия като военно-ремонтните заводи. Найденов сподели, че на него не му е много ясно „освен ако някой не разглежда доматите като лимонки или корнишоните като едрокалибрени куршуми".