Борисов намери 50 млн. лв. за великденски надбавки
Борисов намери 50 млн. лв. за великденски надбавки / снимка: БГНЕС, архив
Борисов намери 50 млн. лв. за великденски надбавки
78211
Борисов намери 50 млн. лв. за великденски надбавки
  • Борисов намери 50 млн. лв. за великденски надбавки

Да се говори за 16 милиарда лева нов дълг е груба манипулация и злоупотреба, заяви премиерът Бойко Борисов. Той уточни, че това просто не е честно при положение, че 12 милиарда са за погасяване на стари дългове.

Премиерът обаче е готов да даде прошка на всички, които разпространяват тази манипулация.

„12 милиарда са стар дълг, въобще не трябва да се говори за тях, а останалите средства са за следващите три години да можем да балансираме дефицита. Абсолютно нечестно е. На днешния ден ако ми поискат прошка за тези манипулации, с радост ще им дам", заяви министър-председателят.

Ще има великденски добавки за пенсионерите

Борисов уточни, че от този заем няма да останат никакви пари, които да бъдат разходвани по други пера. Ще има обаче пари за великденски надбавки на пенсионерите: „Митниците събраха с 90 милиона повече, данъчните - със 70 милиона повече спрямо същия период през миналата година. Приходите са по-добри през тези два месеца. Казал съм му на финансовия министър да готви постановление за 50 милиона лева за великденски надбавки на пенсионерите".

В деня за прошка Бойко Борисов подчерта, че би простил на всички и се надява и на него да му простят.

Борисов посети първия конгрес на партията на Татяна Дончева "Движение 21". Там той коментира, че дори най-големите противници трябва да си прощават.

"Татяна Дончева винаги ми е била противник, но в същото време винаги съм я ценял. Има хора с големи усти, но говорят глупости или е обидно да ги слушаш. С нея сме имали много спорове, но винаги съм уважавал мнението й", каза още премиерът Борисов.