Андрей Пръмов: Кочината гони инвеститорите*
Андрей Пръмов: Кочината гони инвеститорите* / netinfo

Досегашните предложения към Българска фондова борса от страна на организацията на инвестиционните посредници - БАЛИП – бяха нелогични, а и освен това нямаха подкрепата на всички членове на асоциацията. Това заяви в интервю за DarikFinance.bg финансистът Андрей Пръмов, който е член на Съвета на директорите на борсата.

Eто какво още каза той:

Веднъж беше обвинено ръководството в целокупна некадърност. Втори път борсата беше обвинена – това беше изключително шизофренично обвинение – че работи за печалба от тогавашния ръководител на БАЛИП. Борсата не трябвало да се стреми само към печалба, а да изпълнява и други функции. И аз го попитах: „Какви функции, господине? Социална ли функция? Ние да не сме дом за социално слаби? Ние сме акционерно дружество”.

Сега, след като са отстранени поне видимата част от персоните, които имат проблеми помежду си, мисля, че ще можем доста бързо да постигнем същата симбиоза между борса и инвестиционни посредници, за да не стават кочини. Защото кочината означава едно-единствено нещо – отлив на външни инвеститори. Тях не ги интересува кой е прав – Рачев ли е прав, Илкова ли е права или Пръмов е прав – въобще не ги интересува. Те виждат, че има проблем, сбогом, парите и изчезват.

Повече четете в DarikFinance.bg

*Заглавието е на редакцията