Дарик търси следващите 40 млади лидери на България
Дарик търси следващите 40 млади лидери на България / netinfo

Всеки ден в медиите ще прочетете напоителни истории за политици, депутати, бизнесмени, шоузвезди. Те присъстват по първите страници толкова често, че дори и малките деца знаят имената им наизуст. Но точно това ли са хората, които наистина имат значение? Точно това ли са българите, които биха ви вдъхновили с идеите и работата си? Това ли са хората, които създават нови работни места, впечатляват с предприемачески дух и показват бизнес креативност в трудни времена?

Вече няколко месеца екипът на Дарик разработва популярното в много страни по света проучване "40 до 40", което от 14 октомври стартира и в България. Проектът е с позитивен дух и има за цел да представи успешно реализирали се млади българи до 40 години, останали встрани от медийния интерес. За нас това са "следващите 40" - иновативните и креативни професионалисти, чиито истории трябва да бъдат разказани.

На специално създадената страница 4040.dariknews.bg и в ефира на Дарик радио всеки ден ще откривате допълнителна информация за проучването, профили на номинираните, интервюта с тях, както и пълна информация за финално избраните 40 души. Финалистите се избират от авторитетно жури, което се състои от професионалисти в различни сфери на обществения живот. Журито работи по критерии, утвърдени от Gallup International. Финално избраните 40 млади хора няма да бъдат класирани от 1 до 40, а техните имена ще станат ясни през месец декември.