Студенти от ВТУ се включиха в конференция в Брюксел по покана на евродепутата Ева Паунова
Студенти от ВТУ се включиха в конференция в Брюксел по покана на евродепутата Ева Паунова / netinfo

Иваничка Димитрова и Дейанира Борисова, студенти от Стопанския факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, посетиха Брюксел и се включиха във второто издание на конференцията „Моята мечта за България“ в Европейския парламент по покана на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова. Дискусията бе организирана от евродепутата с офис във Велико Търново заедно с Фондация „Заедно в час“. На събитието двете студентки имаха възможността да дебатират заедно със заместник-председателя на Европейската комисия по бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева и още 150 българи, живеещи в столицата на Европа.

Иваничка и Дейанира изучават „Администрация и управление“. Дейанира е носител на награда за цялостно разработване и представяне в Четвъртата студентска научна сесия на тема „Управление – минало, настояще и бъдеще“, а Иваничка е отличена за креативно представяне. Ръководител на тяхната катедра е  проф. Пенчо Пенчев.

„Изключително сме щастливи, че получихме възможността да сме част от събитието. Запознахме се с млади хора, които също като нас влагат своя потенциал в подобряване на качеството на живот в страната ни. Почерпихме вдъхновение и силна мотивация от успели и обществено-ангажирани българи“, споделиха студентките.

Говорители на „Моята мечта за България 2“ бяха още Елена Маринова, президент на "Мусала Софт" - една от водещите български компании в сферата на софтуерните услуги, Иван Господинов, учител на "Заедно в час" - организация с мисията всяко дете в България да има достъп до качествено образование, Иван Кънчев, създател на "Българска история" - организация, популяризираща българската история чрез интернет и иновативните технологии и Никола Янев, президент на Start It Smart - организация, която развива предприемаческия начин на мислене в България. Събитието бе посветено на темите иновации, образование и новите умения и на това как България да бъде "Дигитален лидер чрез уменията на бъдещето".