/ ThinkStock/Getty Images
По споразумение между Районна прокуратура-Мездра и защитата на подсъдимия Г. Марков му е определено наказание от четиринадесет месеца „Лишаване от свобода“ при „строг“ режим на изтърпяване за извършени от него непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, съпроводени със съпротива срещу орган на властта.

Шеф отива на съд, заради смъртта на електромонтьор

Г. Марков е многократно осъждан за умишлени престъпления от общ характер, като последното наказание той е изтърпял на 17 март 2017 г.

Вечерта на 31 май 2017 г., обвиняемият заедно с още няколко мъже се събрал да пият бира в жилище в Роман. До към 22:00 часа, те изпили около десет двулитрови бутилки бира, като за забавление силно пуснали музикална уредба.

В резултат на изпитото количество алкохол и под емоционалното въздействие на музиката от апартамента се чували викове, псувни, крясъци и пеене на висок
глас.

Това поведение възмущавало живеещите в блока и в околните блокове и къщи, още повече че то се превърнало в ежедневие. Една от свидетелките на случващото подала сигнал на телефон 112.

Крадец на ток отива на съд, заради смъртта на електротехник

Пристигналите на място полицаи направили на нарушителите на обществения ред забележка и им наредили да намалят музиката, обаче видимо пияните мъже започнали да викат и да се карат с тях. Г. Марков активно се намесил в спора, започнал да бута полицаите по стълбите надолу с думите: „Момчета, не ми се правете на интересни, защото ще убия някой от вас и ще отида в затвора да го лежа“.

Подсъдимият отправял обидни думи по техен адрес, заплашвал, плюел. Той продължил да буйства и вика и пред входа на блока пред пристигналия дежурен екип от служителите на реда, като заявил, че „полицията не го плаши и ще прави каквото си иска“.

Осъдиха двама братя, убили жестоко свой съселянин

При опита да бъде задържан и качен в служебния автомобил, Марков оказал яростна съпротива, което наложило той да бъде повален на земята и му били поставени белезници.

В съдебно заседание подсъдимият Г. Марков се е признал за виновен за извършените от него престъпни деяния.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.
 
 
Апелативна прокуратура София