Врачански ученици мерят знания в „Цветна олимпиада
Врачански ученици мерят знания в „Цветна олимпиада / Дарик Враца - архив

Представители на 9 училища от област Враца ще се включат в Националния онлайн кръг на „Цветна олимпиада", организирана от Сдружение „България си ти!".

Участниците от региона са ученици от ЕГ "Йоан Екзарх" - Враца, ПМГ "Акад. Иван Ценов" - Враца, СОУ "Христо Ботев" - Враца, СОУ "Иван Вазов" - Мездра, ПТГ "Никола Й. Вапаров" - Враца, СОУ "Христо Ботев" - Оряхово, ПГ по ядрена енергетика „Игор В. Курчатов" - Козлодуй, ПАГ "Никола Й. Вапцаров" - Бяла Слатина, СОУ „Васил Воденичарски" - Хайредин.

Право на участие в електронното издание на „Цветна олимпиада" имат учениците, които са се класирали сред победителите в областния кръг на съревнованието. В електронното издание в рамките на един час учащите от VIII до XII клас ще "мерят" знания по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии. Целта на „Цветната олимпиада" е да се мотивират учениците от VIII до XII клас към усвояване на нови знания и по-високо ниво на образование, чрез съревнование по съответните дисциплини.

Първите пет участници с най-висок резултат по всяка от дисциплините ще бъдат национални победители в съревнованието. Знанията и усилията им ще бъдат поощрени на официална церемония в столицата, където ще бъдат наградени със стипендии за следващата учебна година и материални награди.