Враца е първият домакин на кастингите  на „Големите надежди”
Враца е първият домакин на кастингите на „Големите надежди” / Дарик - Враца

Враца ще бъде първият домакин на кастингите за „Големите надежди”. Градът ще посрещне най-новото шоу на Нова до броени дни – на 26 януари, неделя, когато хотел Хемус (пл. Христо Ботев №1) ще приеме най-талантливите пеещи деца още от 10.00 ч. сутринта.

Големите надежди на Враца и региона ще се изправят пред екипа на шоуто, за да докажат, че заслужават да излязат на голямата сцена. Всяко дете на възраст между 4 и 14 години ще трябва да се представи с две изпълнения – едно на български и едно на чуждестранен език. Избраните песни трябва да бъдат известни родни и световни поп и рок хитове. Задължително условие за всички таланти е да бъдат придружени от свой родител или настойник, съобщиха от екипа на „Нова Броудкастинг Груп“.

Многоброен екип от режисьори, продуценти и вокални педагози ще се впусне в търсене на бъдещите таланти на България. Сред тях ще бъдат имена като главния сценарист, познат още и като актьор, певец и шоумен, Влади Априлов, половинката от известния дует Шик – Краси Гюлмезов, както и човека, с чиято музика е открита най-високата сграда в света Бурдж Халифа в Дубай – Васил Иванов – Декстър. Само до преди няколко месеца те бяха част от втория сезон на X Factor, където подготвяха участниците за излизането им на голямата сцена. Сега предизвикателството пред тях ще бъде още по-отговорно, тъй като ще трябва да разпознаят звездния потенциал на доста по-малки на години, но не и на талант кандидати.

След Враца кастингите ще продължат в градовете Велико Търново (27 януари), Русе (28 януари), Добрич (29 януари), Варна (30 януари), Бургас (31 януари), Пловдив (1 и 2 февруари) и Благоевград (4 февруари). Финалът на кастинг маратона ще настъпи в столицата, където прослушванията ще продължат цели три дни (от 3 до 5 февруари).

Шоуто „Големите надежди” ще дебютира в ефира на Нова през пролетта. Екипът на предаването ще претърси цяла България, за да открие и покаже уникалните певчески заложби на българските деца. Голямата награда ще даде възможност на семейството на победителя да развие вече доказания му талант. Продуцент на „Големите надежди” е Магърдич Халваджиян и Global Films, които са доказали многократно високия си професионализъм в реализирането на някои от най-успешните и обичани развлекателни предавания в България.

От екипа уточняват още, че  по време на кастингите децата ще се представят пред членове от екипа на шоуто и ще могат да изпълнят своите песни без микрофон. Право на участие имат солови изпълнители, дуети и малки групи в размер до пет деца, като по големи формации няма да бъдат допускани. Дали са одобрени и дали продължават в следващия кръг на шоуто, децата и техните родители ще разберат на по-късен етап и след допълнително обсъждане на екипа на предаването. За записване и повече информация – телефони 02/ 946 33 23, 0882 69 01 18 и 0885 61 33 63.