Състезание във Видин
Състезание във Видин / Дарик Видин
Втори турнир по карате, полицейска лична защита и стрелба за приза „Супер Боец“ се проведе в спортна зала „Фестивална“ във Видин. Проявата е първата по рода си за деца, обединяваща няколко спорта. Инициатори на събитието са Карате клуб Видин със съдействието на Българска федерация по полицейска лична защита и централен полицейски карате джу джицу клуб. Тони Петров-главен инструктор на МВР и международен инструктор, който е и сред организаторите на срещата, коментира за „Дарик“, че основната им цел на е да обединят спортове, „които формират цяла система за отбрана и изграждат истински българи с характери“.

Вартан Папикян, треньор на Карате клуб „Видин“ сподели, че организацията на турнира отнема няколко месеца подготовка, защото тази година участниците са над 100 деца от клубове от София, Радомир, Монтана, Кнежа и Бяла Слатина,Перник, Берковица Децата са много мотивирани, каза Вартан Папикян: Използвам целия ресурс от философията на бойните изкуства, за да обясня, че смелиият човек е най-силния, независимо какво може. Тези деца, качвайки се на съзтезателния тепих няколко пъти, сякаш влизат в една житейска фурна, в един фритюрник, в който се пържат за тези 1-2 минути, в които са на тепиха по време на съзтезания, те след това вече излизат съвсем други хора... Тези деца, ако продължат да се съзтезават, ще бъдат много по-подготвени за живота“, коментира треньорът на карате клуб „Видин“. Той благодари на децата, колегите си, инструктурите, родителите и всички, взели участие в организирането на този мащабен турнир.

Състезание във Видин
Дарик Видин


Радослав Островски от Кнежа е само 1-ви клас, но вече тренира от няколко години и в настоящия турнир има медал от стрелбата, а за това какво му дава каратето, той убедително казва, че му помага да бъде себе си. „Трябва да се свиква да се печели и да се губи. И когато не спечелиш, не да ревнеш като някой женчо, а да продължиш напред!“ –истинска житейска философия, през погледа на едно дете-зряла и осмислена, сякаш изцяло оформена за преподаване на възрастни.

Комплексен победител с най-много медали и заслужено спечелен приз „Супер Боец“, е отборът от Кнежа и Бяла Слатина, част от който е и Ради с ръководител Добромир Грамов. А очакването на децата, треньорите, съдиите и всички, имащи отношение към това вдъхновяващо начинание е, че през следващата година ще съумеят да го превърнат и в международен турнир – с участието на гости от Сърбия и Румъния.

Състезание във Видин
Дарик Видин