Родителите на Тодор: Имаме документ, в който се казва, че той не е бил болен
Родителите на Тодор: Имаме документ, в който се казва, че той не е бил болен / Дарик Враца

Около 30 човека излязоха тази вечер във Враца на протест срещу решението на Окръжна прокуратура за частично прекратяване на наказателното производство по обвинението на братята Иван и Десислав Дамянови за умишлено убийство на Тодор Йорданов.
Родители, близки и приятели на Тодор обвиниха прокуратурата в манипулиране на показанията и доказателствата.

Според майката на момчето с информацията, която разполагали първоначално синът й е имал оток на мозъка и на белия дроб, но сега се оказва, че нараняванията са само повърхностни. „Как се получава това? Как може в началото Десислав да е бил криминално проявен, сега да не е? Има много въпросителни, много неща, които не се казват. Това заключение, което получихме днес са само показания на техни свидетели. Няма го това, което го казват хората на нас. Няма нито да ни пречупят, нито да оставим нещата така. Има натиск и се манипулира прокуратурата. Не можем да кажем от кой, но смятаме че има натиск".

Родителите на Тодор: Имаме документ, в който се казва, че той не е бил болен
netinfo

„Искаме правилно решение на случая, заяви бащата Емил Йорданов. Хванаха се за някаква сърдечна болест, която била наследствена. Аз имам документ, в който пише, че той няма сърдечна недостатъчност, няма шум на сърцето".
И двамата родители са категорични, че на Тодор нито са му били изписвани лекарства за сърце, нито е пиел такива.

„Хулиганските прояви на двамата братя и нанесените удари могат да доведат до ситуация на уплаха, силен стрес и инфаркт дори при здрав човек", коментираха присъстващи.
Решението на Окръжна прокуратура Враца за частичното прекратяване на производството по обвинението на двамата братя ще бъде обжалвано.