/ Община Видин
През първия ден на фестивала Летни вечери на операта и балета „Баба Вида“, който се организира от Община Видин, Държавна опера Стара Загора зарадва най-малките с две безплатни представления.

Те се играха в Крайдунавския парк, в пространството до емблематичните скулптури на лисичките.

Във Видин изграждат сцената и трибуните за оперния фестивал

„До Ре Ми в пелени“ е един от най-успешните проекти за деца от 0 до 3 години.
Негов режисьор е Росица Костова. Това е истински класически концерт с едни от най-популярните оперни и инструментални произведения, изпълнени от трио „Реверанс” и солистите на Старозагорската опера.

Всички зрители - малки и големи имаха възможност да станат част от представлението. Заедно със своите родители, малчуганите се включиха в различни игри, запознаха се с чудновати оперни герои и откриха магичния свят на класическата музика.

опера Видин
Община Видин

Другата представена опера бе „Музичко” - за деца от 3 до 7 години. Идеята за нея и режисурата са на Красимира Георгиева. В продукцията участваха Нели Нечева, Теодор Петков, Нина Димитрова, Николай Марулев и инструментално трио „Реверанс”. Музичко е пухкаво бяло мече, което обича да слуша музика и я търси навсякъде - в парка, на улицата, в детската градина. Той е забавен, интересен и увлекателен и носи много радост на децата.

Фестивалът „The Bridge“ започна във Видин

Фестивалът ще продължи с операта „Травиата” от 21.00 часа тази вечер, на сцената на площад „Бдинци”, когато ще се състои и официалното откриване на културното събитие. Държавна опера Русе ще представи на 5 август оперетата „Царицата на Чардаша“, а на 6 август - балета „Спящата красавица”.

Община Видин