/ личен архив
Кинопанорама „Италия днес” 2018 започва в София и в още седем градове в страната, сред които е и Монтана. За четвърта поредна година българската  публика ще се  докосна до магията на италианското кино.

Социален дневен дом в Монтана откри 13-ти коледен базар

На празничния 6 декември монтанчани ще се потопят в атмосферата на удивителните пейзажи на Венето и хълмовете с лозови масиви за производството на вино с „Докато има просеко, има надежда”. На следващия ден - 7 декември програмата продължава с „Наградата” - комедия , от 2017, с участието на Джиджи Пройети в главната роля  и  Алесандро Гасман, който е и режисьор на филма.
Филмовата панорама с италиански филми ще продължи и през следващата седмица.

В Монтана разработиха мерки за насърчаване на бизнеса

На 13 и 14 декември  зрителите ще се насладят на „Колелото на живота“ - един филм в шест кратки епизода, чиято основна тематика е рисковото положение на младите днес. Разказ от първо лице на седем дебютиращи режисьори и като такива  им е позволено да ни разсмеят и разплачат.

Кметът на Монтана награди семейни фирми

За финал организаторите - Италиански културен център - София са запазили „Ленивците” - филм базиран на едноименния бестселър на Микеле Серра, в който е показан  сблъсъкът между  поколенията, любовта и приятелството. Динамиката на събитията, случващи се в избраните филми, няма да оставят зрителите да скучаят.