Община Враца завежда съдебен иск срещу фирмата изградила сградата за сепариращата инсталация
Община Враца завежда съдебен иск срещу фирмата изградила сградата за сепариращата инсталация / Дарик Враца

Днес изтича последният срок, даден от Община Враца на фирмата построила сградата на сепариращата инсталация на депото за твърди битови отпадъци. Срокът е за отстраняване на течове от покрива. „Въпреки, че до момента сме отправяли многократно покани до фирмата, нищо не бе отстранено, обясниха кметът и зам.кметът по строителството.

Дефектите в обекта са констатирани още на 15 февруари, когато е съставен и констативен протокол с участието на фирмата изпълнител. Срокът тогава е бил 30 април. След изтичане на днешния ден течовете ще бъдат отстранени със средства на общината и ще бъде заведен съдебен иск срещу фирмата „ПСТ-МУТ – Враца 2010“.

Заради липсата на навременна реакция от фирмата е забавено и стартирането на обществената поръчка с предмет „Предоставяне на услуги по предварителна обработка (сортиране) на смесени битови отпадъци” на сепариращата инсталация в града. Прогнозната стойност на обществената поръчка е до 2 300 000 лв. без ДДС, с период на изпълнение 60 месеца. Срокът за представяне на офертите е 29.08.2013 г., като те ще бъдат отворени същия ден, в 16.30 ч.

 

Община Враца завежда съдебен иск срещу фирмата изградила сградата за сепариращата инсталация
netinfo