Награждаването
Награждаването / Юлий Йорданов, личен архив
На официална церемония в Ловеч – града, съхранил спомена за Апостола на свободата Васил Левски, града на люляковите празници на културата и на поетите с китара – литературният критик Юлий Йорданов от Лом, член на Съюза на българските писатели получи поредното си за 2018 година отличие. Със заповед на председателя на Управителния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва полковникът от запаса Гриша Генов го награди с почетната грамота на патриотичната организация.

„Ние високо оценяваме активната творческа и родолюбива дейност на члена на нашия Съюз Юлий Йорданов – председател на Общинската организация на Съюза на ветераните от войните на България в Лом, която той осъществява като литературен критик, писател и общественик – каза на церемонията по награждаването председателят на клуб „Култура” в Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва офицерът от запаса майор Георги Велев. Поздравявайки Юлий Йорданов, артистичният директор на Бардфест, поетът с китара Милен Тотев, му връчи и почетния знак на Бардфестовете в България.

Юлий Йорданов благодари за високото признание на запасното войнство в града на люляците и обеща общи изяви с патриотичния съюз на запасните воини, бардфеста и председателстваното от него дружество „Будители” в област Монтана.