/ Дарик - Враца
15-годишното момиче, което в началото на този месец скочи от втория етаж на Центъра за настаняване от семеен тип в с. Борован и се отърва само със счупен лакът, снощи отново е избягало. Това съобщи днес Мария Търнавска, директор на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ Враца.

Скочилото от втория етаж момиче, жевеело на семейни начала от 2 месеца с младеж

Момичето е избягало от дома на дядо си по бащина линия, където е била настанена временно, докато се излекува от травмата. След това тя отново е трябвало да бъде върната в Центъра в Борован. В социалната служба във Враца била постъпила информация, че тя отново пътува към младежа от Роман, с който повече от два месеца живеела на семейни начала.

Полицаи проверили сигнала, но тя не била открита на адреса. По данни на бащата, тя била отишла при майка си в населено място в Община Бяла Слатина. “Днес ще проверим и този сигнал, но е очевидно, че тя не желае да се връща в Центъра за настаняване от семеен тип в с. Борован. От друга страна пък родителите й нямат капацитета да я гледат. Нещата в нейния случай са сложни”, коментира Търнавска.