/ ThinkStock/Getty Images
15-годишно момиче падна от тераса на втория етаж на Център за настаняване от семеен тип в село Борован, съобщиха от полицията във Враца.

Инцидентът е станал на 4 април, около 13:00 ч.

17-годишна е в болница след спречкване в Център за настаняване от семеен тип

Момичето е откарано за преглед в болницата в Плевен. От УМБАЛ „Д-р Георги Странско“ заявиха за Дарик, че няма опасност за живота ѝ, при скока е счупила лакът

15-годишното момиче е живеело от два месеца на семейни начала с младеж от Роман, каза за Дарик директорът на регионалната дирекция „Социално подпомагане“ Враца Мария Търнавска.

Шокиращи кадри на агресия в дом за деца (ВИДЕО)
 
По думите ѝ на 28 февруари бащата на момичето дошъл в дирекцията да поиска съдействие за извеждане на момичето, тъй като имал информация, че искат да я продадат на сутеньори в Гърция.
 
„Веднага подадох сигнал до отдел „Закрила на детето“ в Мездра. До късно същия ден те са работили на терен и са извели момичето. Тъй като родителите не са се появили да си вземат детето, трябваше някъде да я настаним и единственото свободно място бе в Центъра в Борован“, обясни Търнавска и допълни, че на следващия ден в дирекцията отново е пристигнал бащата, който бил недоволен от това, че дъщеря му е настанена там.

За децата в дома в Борован плесниците били нещо нормално
 
Започна да заплашва, че тя ще скочи, ще избяга. Тъй като той постоянно държеше връзка с нея по телефона, оставаме с впечатление, че тя го направи по негово внушение“, посочи тя.
 
Търнавска съобщи още, че бащата на момичето е познат на социалните служби от работа около друго негово дете.

И други служители на Центъра в Борован прилагали физическо насилие върху деца

 
Родителите са с много нисък капацитет, те са лишени от родителски права спрямо друго тяхно дете. В отдел „Закрила на детето“ в Мездра пък са получили информация, че самите родители искат да изтъргуват момичето. По случая се работи”, допълни Мария Търнавска.

Образувано е досъдебно производство.
ОД на МВР Враца