Красимир Богданов, народен представител от Обединени патриоти - ВМРО за врачанско
Красимир Богданов, народен представител от Обединени патриоти - ВМРО за врачанско / ВМРО - Враца - архив
Красимир Богданов
93834
Красимир Богданов
  • Красимир Богданов
„Ролята на опозицията е да критикува и да търси някакви нередности или неизпълнени задачи според нея. На мен лично ми направи изключително лошо впечатление, че още преди да има сформирано правителство, още преди да заработи парламента започна една целенасочена атака срещу създаването на коалиция между ГЕРБ и Обединени патриоти“, така депутатът от Обединени патриоти – ВМРО Красимир Богданов коментира работата на Народното събрание в първите дни от неговото създаване. По думите му неприятна изненада е и това, че  лидерът на БСП Корнелия Нинова многократно е заявявала по време на предизборната кампания, че много харесва програмата на Обединени патриоти и би работила с тях, а сега изведнъж атаките са основно насочени към „Обединени патриоти“.

„Аз лично отдавам тази настървена позиция на простия факт, че след няколко месеца, когато програмата за управление влезе в действие, когато бъдат повишени минималните пенсии, когато се увеличат заплатите на учителите, а за мандата са набелязано и доста сериозно увеличение на доходите във всички сфери – тогава основният  аргумент в концепцията за атака срещу правителството няма да бъде издържан, защото ще бъдат изпълнени основните наши обещания“, каза още Богданов в ефира на Дарик Северозапад.

Той коментира и не заработилата през мандата на миналия парламент програма за целенасочено развитие на Северозапада. По думите му да тръгне тя зависи от всички – и от депутатите, и от правителството. „По темата трябва да се проведе среща с участието на всички народни представители от региона на Северозапада и то в най-скоро време“, обяви Богданов и призова Корнелия Нинова също да помогне, тъй като самата тя е родена в този край.

Още от разговора с Красимир Богданов може да чуете в прикачения файл.