Изчистихме ....Мездра
Изчистихме ....Мездра / netinfo

2143-ма доброволци от община Мездра се включиха в националната кампания на Би Ти Ви „Да изчистим България за един ден" - това показват обобщените данни от Общинската екологична инспекция. 684 от тях събираха боклуци в гр. Мездра, а останалите 1459 - в 27-те съставни села на общината. Най-активни бяха в Зверино, където излязоха около 800 души, в Люти брод и Царевец - по 60, в Игнатица и Дърманци - по 50.

Сред учрежденията и НПО, присъединили се към кампанията, бяха 10 общински училища и детски градини, Държавното Горско стопанство и БДЖ, активисти на БЧК и на ВМРО - БНД. В акцията взеха участие 12 служители в Общинската администрация и 5-ма общински съветници.

Само през почивните дни до Регионалното депо за неопасни отпадъци „Враца - Мездра" край с. Косталево са транспортирани 62 260 килограма боклуци. Извозването на събраните отпадъци продължава и днес, уточниха от ОбП „Чистота", което също се включи активно в акцията.

Освен зелени площи, междублокови пространства и улици, на 12 май са почистени 22 нерегламентирани сметища на територията на общината.