Хижата - по-чиста след 12 май
Хижата - по-чиста след 12 май / ОбС Враца

Общинските съветници и членовете на ученическия общински съвет почистиха и боядисаха пейките и детската площадка около комплекс Вестителят, като част от инициативата „Да изчистим България за един ден". Към тях се присъединиха и много граждани и приятели. Част от използваните материали бяха осигурени от Община Враца, а от БКС Враца, ремонтираха счупените пейки на територията на  комплекса.

„Радвам се, че много хора и най-вече младите откликнаха на идеята да направим нещо полезно за града си и освен при нас на комплекс "Вестителят", отидоха и на много други места в общината, където беше организирано почистване", каза инж. Петя Аврамова, председател на Общински съвет - Враца. „Идеята на този ден е заедно да направим нещо полезно за града си, да се забавляваме и да се научим, че трябва да пазим градската среда и природата си. Благодарна съм на всички врачани, които приеха присърце тази идея", завърши тя.

За да направят още по-приятна работата и да накарат колегите си да се усмихнат, на финала двамата председатели - Петя Аврамова и Георги Костов - връчиха грамоти и символични подаръци за „Баш майстор" и „Работлива пчеличка" на участниците. Грамотата за „Сговорна дружина" отиде при младежите от Ученическия общински съвет - Враца.