/ Прокуратура
Главният прокурор Иван Гешев посети село Търнава, където се срещна с кмета на селото Габриела Раловска и кметът на Бяла Слатина Иво Цветков.

Протест на роднините на 17-годишния велосипедист, който беше пометен от шофьорка

Иван Гешев разговаря с близки на 17-годишното момче, който почина, след като бе ударен от лек автомобил, управляван от 39-годишна жена. под въздействие на алкохол. На срещата присъства и административният ръководител на Окръжна прокуратура-Враца Владимир Сираков, съобщиха от прокуратурата.

Прокуратура

Главният прокурор поднесе своите съболезнования и изрази съжаление за случилото се към близките на загиналото момче. Той ги информира, че досъдебното производство е взето на специален надзор от Върховна касационна прокуратура, а Окръжна прокуратура-Враца протестира определената мярка за неотклонение на обвиняемата - „подписка“, като ще поиска по-тежка.

17-годишен велосипедист загина след удар от кола

През 2020 година прокуратурата предложи изменения на Наказателния кодекс, касаещи престъпления по транспорта, предвиждащи наказания от 15 до 20 години затвор или доживотен затвор за умишлено причиняване на смърт на пътя, когато престъплението е извършено при шофиране с над 2 промила алкохол или след употреба на наркотици, както и отнемане на автомобила в полза на държавата.