/ Facebook/BoykoBorissov
Премиерът Бойко Борисов посети завод за защитни облекла във Враца. Борисов се появи със защитна маска и мина през задължителна дезинфекция преди да влезе във фабриката. Премиерът беше придружен от началника на Генерална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"  комисар Николай Николов, който ще остане на място, за да  получи първите 100 броя облекла, които трябва да бъдат предоставени на медицинските лица. От думите на министър-председателя стана още ясно, че България участва в голяма европейска поръчка за защитни облекла. 

Бойко Борисов
Facebook/BoykoBorissov

Бойко Борисов
Facebook/BoykoBorissov

На място на министър-председателя беше направена презентация на качествата на защитните костюми, които издържат на налягане от 4 бара. От думите на служителите стана ясно, че мембраните в защитните костюми е много специална и с подобна екипировка е летял първият космонавт Юрий Гагарин. Мембраната е изработена от материал тип човешка кожа и е дишаща и непроницаема. Изработени са и ръкавици от същата материя, която диша отвътре навън

Бойко Борисов
Facebook/BoykoBorissov

Бойко Борисов
Facebook/BoykoBorissov

5 нови случая на заразени с коронавирус у нас, 67 общо (ВИДЕО)

"Днес ще бъдат готови 200-300 бройки, които веднага ще бъдат разпратени из страната. Останалите 1600 ще бъдат произведени до утре", съобщи премиерът.

„Довечера в 18:00 часа имаме европейски съвет онлайн. Виждате много компании в света не доставят ангажираните количества, не трябва само да чакаме някъде да се произведат, ние си помагаме сами и затова и Господ трябва да ни помага“, каза Борисов.

Борисов се обърна към ръководството на фабриката. "Спазвате всички правила, имате готовност да отговаряте на всеки въпрос. Частници сте, но ви как работят жените в условия на бедствие. Дайте им допълнително възнаграждение, ако трябва да го сложете допълнително в поръчката".

Предприятия на КРИБ са готови да произведат спирт още тази седмица (ВИДЕО)

„Тези хора сега ни спасяват от кризата. Белгия се обърна към населението, ако някой има маски да ги носи на лекарите. Прави се кордон за тирове, за да може да не спира производството, но ако няма работници, то другото няма значение.“, категоричен бе министър-председателят.