26 юни - Международен ден срещу наркоманията
26 юни - Международен ден срещу наркоманията / netinfo

86 деца от специализираните домове в селата Бърдарски геран и Лик, врачанския дом "Асен Златаров" и дома в град Роман ще са гости на прояви по повод 26 юни - Международен ден за борба с наркоманията и търговията с наркотици.

 В програмата са включени състезателни игри, поздравления от клубни формации във Враца и записване на послания на децата. Ще бъде прожектиран филма "Пропуснат живот" на Фондация "Спасение".


От всеки дом по 5 деца ще участват с индивидуални рисунки и написване на послания по повод Международния ден за борба с наркоманията и търговията с наркотици. Организатор е Областният съвет по наркотични вещества и всички организации, работещи по превенцията на младите хора.

Дирекция "Закрила на детето" Враца ще награди всеки участник с тениска или шапка. Д-р Видинова ще проведе и дискусия с децата по проблемите на разпространението на наркотиците сред младите хора. На финала детето, което има най-добра рисунка, ще запише най-доброто послание на 3 големи балона, пълни с хелий, които ще бъдат пуснати в небето над  Враца в 14.30 часа.
Проявите започват в 10 часа в Социалния комплекс за работа с деца