26-годишен ломчанин влезе в ареста за производство на наркотици

Оранжерия за наркотици в дома на 35-годишна от с. Узунджово
Оранжерия за наркотици в дома на 35-годишна от с. Узунджово / DarikNews, архив
При  специализирана полицейска операция на 25.06.2019 г.криминалисти от РУ Лом са  извършили проверка в частен дом в гр. Лом, обитаван от 26-годишен криминално проявения и осъждан ломски жител.

На втория етаж на къщата са намерени и иззети 28 стъклени буркана, съдържащи общо 29,97 кг суха зелена листна маса канабис, 37 полиетиленови пликчета със семена от различни сортове канабис, 2 кутии със 131 грама бяло прахообразно вещество и 3 електронни везни.

В помещение на първия етаж на къщата е открита метална конструкция с полиетиленово покривало, обособена като оранжерия за отглеждане на канабис, с монтирани уреди за вентилация, осветление, подгряване, контрол на влажността и поливане. От помещението са иззети влагоабсорбатор, 3 мелнички за канабис, още една метална конструкция с полиетиленово покривало, която не е монтирана, препарати за растителна защита, за наторяване и регулация на киселинноста на почвата и 32 празни саксии със следи от пръст в тях.

Над окачен таван криминалистите открили скрити пистолет – револвер със срязана цев и заличен сериен номер, 163 патрона от различен калибър и 14 гилзи.
От къщата на младежа са иззети още мобилни телефони и сим карти.

По случаите са образувани 2 досъдебни производства по чл. 354 А, ал. 3 и чл. 339, ал. 1 от НК.

 26-годишният е задържан за срок от 24 часа в РУ Лом.